Ligia Deca: "La toate disciplinele trebuie să existe porţiuni în oră în care se discută cu elevii"

I.A.
Politică / 28 aprilie 2023

Ligia Deca: "La toate disciplinele trebuie să existe porţiuni în oră în care se discută cu elevii"

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a declarat, astăzi, la evenimentul de prezentare a Raportului Naţional de Literaţie, că ceea ce se poate face concret pentru a nu mai vedea cifrele slabe din acest raport este că "la toate disciplinele să existe porţiuni în oră în care se citesc enunţurile cu voce tare şi se discută împreună cu elevii, pentru că lectura dublată de activităţi de fixare şi de sinteză a ceea ce s-a citit ne ajută să depăşim aceste carenţe în ceea ce priveşte literaţia", potrivit news.ro.

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a declarat: "Acest al doilea raport privind Literaţia face o constatare, aşa cum au făcut şi testele PISA care ne demonstrează nevoia unei intervenţii sistemice vizavi de creşterea nivelului de literaţie, de aceea în pachetul legislativ avem introdus Programul Naţional pentru Creşterea Alfabetizării Funcţionale, care include o serie de măsuri finanţate şi care presupune testarea anuală a nivelului de Literaţie şi intervenţii, în aşa fel încât să nu ajungem la finalul ciclului gimnazial să avem rezultatele pe care le-am audiat astăzi".

Ministrul a subliniat: "Predictorii succesului şcolar sunt strâns legaţi de modul în care educaţia este valorizată în familie şi, în general, de mediul socio-economic., În România, conform altor studii, un elev care provine dintr-o familie în care părinţii au nivel de educaţie superior este mult mai probabil să meargă tot în învăţământ superior. Acest lucru se aplică pe toate capitolele în ceea ce priveşte performanţa şcolară".

Ligia Deca a mai spus: "Şcoala are rol de mobilitate socială, şcoala trebuie să poată compensa prin măsurile pe care le generăm la nivel naţional, pe care şcolile le implementează în comunităţi, pentru factorii defavorizanţi care nu ţin de potenţialul sau şansele copilului".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Am fost 39de ani profesor și nu am auzit de cuvintele " Literatie","Predictori" iar concluzia că un elev provenit din părinți cu facultate are mai mari șanse să urmeze o carieră universitară mi se pare o concluzie de analfabet funcțional! Mi-ar fi rusine să spun asta! Așa e firesc!

    De unde au mai scos si pe Dorinela asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb